بیمه مسئولیت ساختمان چیست و چه کمکی به سازنده می کند ؟

بیمه مسئولیت ساختمان چیست و چه کمکی به سازنده می کند ؟

بیمه مسئولیت ساختمان چیست و چه کمکی به سازنده می کند ؟

همه ی ما با واژه ی بیمه آشنایی داریم و ضرورت وجود اون رو در طول زندگی درک کردیم . حضور بیمه به قدری در زندگی هر انسانی واجب و حیاتی است که امروزه شرکت های بیمه در هر زمینه ی که امکان ضرر و زیان به مال و یا جان انسان باشد ، اقدام به بیمه کردن می کنند.

یکی از مشاغل پر خطری که سالانه جان تعداد زیادی از کارگران را می گیرد مربوط به کارگرانی است که در زمینه ی ساخت و ساز فعالیت می کنند . شاید با خودتون فکر کنید که بیمه تامین اجتماعی برای جبران خسارت های وارد شده کافی است و به بیمه های دیگری نیازی نیست

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا نکات مهم و ضروری ، که در این زمینه باید بدانید را با هم مرور کنیم .

 

بیمه ساختمان یا بیمه مسئولیت ساختمانی چیست ؟

بیمه ساختمان که نام اصلی آن بیمه مسئولیت بدنی کارفرما در قبال کارگران ساختمانی است ، با نام های بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارگران و بیمه مسئولیت ساختمانی شناخته می شود . این بیمه در تمام مراحل ساخت و ساز یک ساختمان از گود برداری تا نازک کاری ، به کارفرمایان این تعهد را می دهد تا در حین انجام کار هر مشکلی که برای کارگران و صدمات ناشی از کار رخ بدهد ، جبران خسارت کند و تمام هزینه های درمان و ضرر و زیان کارگران را پرداخت کند . طبق قانون هر کارفرمایی که مشغول ساخت و ساز است باید قبل از شروع پروژه جدید اقدام به بیمه کردن تمامی کارگران کند.

کارفرمایان می توانند به دو صورت بیمه بی نام و بیمه با نام ، از این بیمه استفاده کنند . استفاده با نام از این بیمه یعنی ، هر کارگری که مشغول به کار در محل ساخت و ساز است به صورت مجزا و انفرادی بیمه می شود . اما در بیمه بی نام ، کارفرما جز خودش ، مشاورین ، ناظران و شرکا می تواند به صورت کلی و یکجا کل پروژه درحال ساخت را بیمه کند و اسم هیچ کارگری را در بیمه قید نکند . اما تمام کارگران و افراد بجز مواردی که گفته شد در صورت بروز هر گونه اتفاق بیمه هستند و می توانند از خدمات ارائه شده استفاده کنند.

بیمه ساختمان چه کمکی به سازنده های ساختمانی می کند ؟

همه ی ما در موارد بسیار ، داستان های متفاوتی از کارگران ساختمانی شنیدیم که در حین انجام کار سقوط کردند یا با اجسام سنگین برخورد داشتند و حتی در مواردی قطع عضو و خانه نشین شدند و یا جان خودشان را از دست دادند . در این شرایط بیمه به کمک کارفرمایان می آید و تمام هزینه های درمانی ، امرار معاش و خسارت های وارد شده را تمام و کمال  پرداخت می کند اما اگر کارفرما پروژه را بیمه ساختمان نکرده باشد داستان پیچیده و طولانی در انتظار اوست !

 

مفاد قوانین بیمه ساختمان

 بیمه ساختمان ،  پروژه شما را در برابر این خطرات و ریسک ها بیمه می کند :

  • این بیمه تمام خسارت های منجر به نقص عضو ، جراحت و دیه را برای کارگران هر پروژه پرداخت می کند.
  • هر گونه خسارت به ماشین آلات و ابزار های ساختمانی با این بیمه قابل جبران است.
  • تمام ساختمان های مربوط به محل کار کارگران شامل این بیمه می شود مثل ، سالن های غذاخوری و یا خوابگاه ها . اما به شرطی که در حین انجام کار به این محل خسارت وارد شود.
  • معیار اصلی برای مشخص شدن هزینه و محدوده‌ای که بیمه به آن تعلق می‌گیرد ، متراژ محل ساخت است. محدوده‌ ی کارگاه ساخت خانه و آپارتمان که مجوز ساخت به آن تعلق گرفته است ، در قرار داد بیمه ذکر می‌شود.
  • نکته مهم در بیمه ساختمان این است که ، تمام خسارت ها و هزینه ها فقط هنگام کار ساختمانی یا جابه جایی مصالح و کارگران محاسبه می شود ، در این صورت خسارتی پرداخت نمی شود.
  • به طور مثال برای خراب شدن ماشین آلات ساختمانی غیر از ساعت کاری پروژه هزینه ای در نظر گرفته نمی شود .

چه عواملی بر تعیین نرخ بیمه تاثیر می‌گذارد؟

  1. نوع فعالیت ساختمانی
  2. متراژ بنا
  3. نوع اسکلت ساختمانی
  4. مراحل ساخت و ساز
  5. مدت زمان بیمه

 

بیمه ساختمان کدام موارد را پوشش نمی دهد ؟ 

  • اگر در قبال شورش ، جنگ و یا تظاهرات خسارتی بر ساختمان وارد شود ، بیمه ساختمان هیچ گونه مسئولیتی ندارد و هزینه ی پرداخت نمی کند . برای جبران این دسته از موارد گفته شده می توانید از سایر بیمه ها استفاده کنید.
  • خسارت های ناشی از بلاهای طبیعی مثل ، سیل - زلزله و موارد مشابه .
  • در صورت رعایت نکردن قوانین دولتی و تخلف کردن این بیمه هیچ گونه مسئولیت و پرداخت خسارت در حوادث ناشی از آن را عهده دار نخواهد بود.

 

هر بیمه ساختمانی چند کارگر را پوشش می دهد ؟

معمولا قرارداد های شرکت های بیمه با هم متفاوت است اما در بیشتر موارد شرکت های بیمه 5 نفر از کارگران را مورد پوشش قرار می دهند و برای اضافه کردن هر نفر باید هزینه ی مجدد پرداخت شود . اما برای ماشین آلات و ابزار ها محدودیتی وجود ندارد.

در آخر باید این نکته را یادآوری کنیم که بیمه یک سرمایه گذاری بلند مدت برای آینده است و احتمال ریسک و خطرات پیش بینی نشده در آینده را تا حد زیادی کاهش می دهد.

نظرات

pouya( چهارشنبه 24 اردیبهشت 1399 )با ارزوی سلامتی برای تمام کارگران

اشتراک در خبرنامه !

برای ثبت نام در خبرنامه شابش ایمیل خود را وارد کنید
ایمیل را با فرمت صحیح وارد نمایید