گشت و گذار در بازار تجریش
شهر تهران علاوه بر دود و دمش و شلوغی های همیشگی که داره پر از جاذبه های گردشگری و قشنگی های خاص خودشه. توی هر محله از اون که بری می تونی نشونی از طهران قدیم رو ببینی یا با تهران جدید و لوکس آشنا بشی. هر محله از تهران داستان خاص خودش رو داره و میشه گفت برای هر سلیقه ای و هر سبکی سرگرمی های متنوعی داره. خلاصه که محاله تهران زندگی کنی و روزی حوصلت سر بره! یکی از محله های تهران که میشه هم بافت قدیمی و هم مدرن امروزی رو توش دید و علاوه بر اون هم میشه زیارت کنی و هم سیاحت، تجریشه!
تجریش محله ی همیشه بیدار تهرانه که توی هر فصل زیبایی های منحصر به فرد خودش رو داره. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با هم به کوچه و پس کوچه های این محله سر بزنیم، از بازار قدیمی رد بشیم و بعد از زیارت امام زاده صالح به سیاحت دربند و درکه بریم.

تاریخچه ی تجریش
هزاران سال پیش به تجریش، طجرشت می گفتند. می تونیم بگیم یکی از بزرگترین آبادی های تهران که رشد خیلی سریعی داشته و به نسبت بقیه ی آبادی ها به سرعت رشد کرده و جمعیت زیادی رو در خودش جا داده تجریش یا همون شمیراناته! تجریش قدیم در 3 محله با نام های، محله بالا، محله پایین و محله ی قلعه نو خلاصه می شده. که هر کدوم از این محله ها شامل چند قسمت بوده.
باغ فردوس، چهار راه حسابی، زعفرانیه و الهیه شامل محله ی بالا و سه راه دزاشیب، سه راه قیطریه، اسدی و فردوسی شامل محله ی پایین می شدند. همچنین محله قلعه نو هم شامل: زعفرانیه، محمودیه، ناودانک، جعفرآباد بود. محله ی تجریش بخاطر شرایط آب و هوای مناسب و خنک، مورد توجه ی خیلی از پادشاهان قرار گرفت و نتیجه ی این توجه، ساخت کاخ و آبادانی این محله شد. در روایات بسیاری گفته شده که طغرل برای فرار از گرمای منطقه جنوب به تجریش پناه آورد و به دنبال اون چند صد سال بعد تهران پایتخت قاجاریان شد و این منطقه تبدیل شد به ییلاق اشرافی که تابستون ها به اون پناه می بردند. همچنین باید این نکته رو هم بگیم که تعدادی از افراد در رابطه با محله قدیمی تجریش اعتقاد دارن که این مکان نزدیک پل رومی در جاده قدیم شمیران رو به شمال، روی تپه باغی بزرگ به نام گل باوکان قرار داشت. از گل باوکان تا امامزاده قاسم هم باغی به نام( جنت گلشن )بوده. در اطراف این زمین ها گرگ های زیادی بودن که شرایط زندگی کردن رو برای اهالی بسیار سخت می کرده، در نتیجه باعث شد تا ساکنین، این منطقه رو ترک کنن و به حوالی امامزاده صالح ( جنت گلشن ) پناه ببرن. همین موضوع هم باعث شد تا تجریش فعلی شکل بگیره.

تاریخچه بنای امام زاده صالح
امام زاده صالح از گذشته تا امروز ، مرکز اصلی و مهمی در تجریش بوده. حسن ملقب به صالح از نوادگان امام موسی کاظم (ع) بوده که در زمان تعقیب توسط حسن نامی به باغ جنت گلشن می رسه . و در نهایت وی رو زیر بزرگ ترین چنار نزدیک چشمه ساری ، در باغ جنت گلشن به شهادت می رسونه . علاقه و احترام به ائمه باعث میشه تا اهالی برای آن حضرت مرقد و بارگاهی بسازند . مرقدی که این روزها به نقطه مهم و اصلی در تهران تبدیل شده و همه روزه میزبان تمام مردمان برای زیارت و عبادت است . چنار امام زاده صالح از قدیمی ترین چنارهایی است که تا حالا دیده شده و به عنوان یک جاذبه گردشگری ایران در کتاب ها از اون یاد میشه .
مادام "دیولافوا " فرانسوی در سفرنامه اش به ایران در سال 1881 میلادی درباره این درخت می نویسد : در مسجد ( بقعه امامزاده صالح ) تجریش چنار عجیب و غریبی است که کمتر نظیر آن در دنیا پیدا می شود . قطر فوق العاده آن را نمی توان دقیقا با رقم معین کرد . تقریبا محیط آن به پانزده متر می رسد . هر یک از شاخه های آن مانند تنه درخت کهنسالی در بالای بنای مسجد و سایر اطراف سر به آسمان کشیده است . این درخت عده کثیری را در سایه خود پناه می دهد . مومنین در زیر آن نماز می خوانند . مکتب دار ، اطفال را در آنجا جمع کرده درس می دهد . قهوه چی سماور و استکان و لوازم خود را در درون آن قرار داده است .
سقا هم کوزه های پر آب خود را در گوشه ای از تنه گذارده است . متاسفانه باید بگیم از این درخت چنار پرابهت ، دیگه چیزی باقی نمونده و این درخت هم مثل خیلی از آثار تاریخی و مهم تخریب شده و از بین رفته !

به چه تفریحی علاقه مندی ؟ توی تجریش می تونی همه ی تفریحات رو پیدا کنی !
تجریش گردی می تونه یکی از کامل ترین و متنوع ترین تفریحات برای شما باشه . فرقی نمی کنه به چه قصدی و به دنبال چطور سرگرمی باشی ! فقط کافیه تجریش رو انتخاب کنی و با خیابون های اون هم مسیر بشی تا برسی به اون چیزی که میخوای .
از پیاده روی شروع می کنیم !
اگر جزو اون دسته از آدم ها هستین که پیاده روی رو دوست دارید حتما بهتون پیشنهاد می کنیم خیابون ولیعصر شمال رو انتخاب کنید . این خیابون از سمت جنوب به شمال از ایستگاه راه آهن شروع میشه و در انتها به میدون تجریش می رسه . خیابون ولیعصر یکی از بزرگترین خیابون های تهرانه و پیاده روی کردن اون ممکنه برای هر کسی خوشایند نباشه . یک خبر خوب اینه که این خیابون از ابتدا تا انتها و بر عکس ، ایستگاه اتوبوس BRT داره . به راحتی می تونید سوار این اتوبوس ها بشید و از هر نقطه ای که دوست داشتید پیاده روی خودتون رو شروع کنید . از کوچه های قدیمی محله های پایین تا کافه های سر راه و پله های خیابون ولیعصر و پارک ساعی در نهایت باغ فردوس و میدون تجریش ، می تونه برای هر کسی پر از خاطرات خوب و دل چسب باشه . علاوه بر خیابون ولیعصر می تونید پیاده روی خودتون رو از بازار بزرگ و قدیمی تجریش هم شروع کنید . این جوری میشه گفت با یک تیر ، دو نشون زدید هم پیاده روی می کنید و هم می تونید از بازار خرید کنید .
بازار بزرگ تجریش
مهم نیست تو چه فصلی دلتون چه میوه ای رو بخواد ! فقط کافیه یه سری به بازار میوه و تره بار تجریش بزنید تا هر چیزی که دلتون می خواد رو پیدا کنید . علاوه بر اون رد شدن از کنار مغازه های قدیمی با معماری گذشته می تونه شما رو به تونل زمان ببره و حس خوب قدیم رو براتون تداعی کنه .

خرید کردن
اگر قصد خرید کردن دارید محله ی تجریش می تونه گزینه ی مناسبی برای شما باشه . از بازار قدیمی گرفته تا پاساژهای لوکس و مدرن همگی می تونن به خوبی کالاهای مورد نظر شما رو تامین کنن . البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که سطح قیمت کالا ها در این منطقه بالاست .
علاوه بر بازار قدیمی و بزرگ تجریش می تونید از مراکز تجاری قائم ، تندیس ، و ارگ تجریش هم دیدن کنید .

دربند و درکه
اگر اهل کوه نوردی باشید حتما به کوه های درکه یا دربند رفتید . علاوه بر کوه نوردی به صورت حرفه ای ، راه رفتن در مسیر پر پیچ و تاب درکه یا غذاخوردن در کنار رودخونه دربند می تونه تفریح خوبی برای آخر هفته ها باشه . اگر یک هفته ی شلوغ کاری داشتید حتما آخر هفته سری به دربند یا درکه بزنید . در هوای دلپذیر کوه قدم بزنید و خودتون رو به یک ناهار خوشمزه دعوت کنید .

گشت و گذار در طول تاریخ
حتی اگر اهل تهران هم نباشی محال ممکنه که اسم کاخ سعد آباد یا کاخ نیاوران رو نشنیده باشی ! کاخ سعدآباد به تنهایی می تونه یک تفریح عالی و البته تاریخی برای شما باشه . اگر قصد بازدید از کاخ رو داشتید پیشنهاد می کنیم از صبح به بازدید برید ، کفش مناسبی بپوشید و عینک آفتابی هم همراهتون باشه . علاوه بر بازدید از موزه و کاخ ها می تونید از طبیعت بسیار زیبا و بکر داخل کاخ هم لذت ببرید.
کافه و رستوران
تجریش علاوه بر خرید و گشت و گذار ، یک محله ی خوش مزه هم است . در خیابون های اون می تونید به راحتی با هر سلیقه ای رستوران مورد علاقتون رو پیدا کنید یا چند دقیقه ای با خودتون توی یه کافه خلوت کنید .

شک نکنید که تجریش می تونه برای هر کسی یک تفریح عالی باشه پس تا دیر نشده خودتون رو به این محله دعوت کنید و چند ساعتی رو خوش باشید . اگر دوست دارید بیشتر با منطقه 1 تهران آشنا بشید خوندن این مطلب می تونه براتون مفید باشه .
راستی در انتها اینم بگیم که می تونید خاطرات خودتون رو از تجریش گردی برای ما بنویسید حتما در اولین فرصت اون ها رو می خونیم و با بقیه به اشتراک می ذاریم .منتظر پیام های شما هستیم . روز و روزگارتون خوش دوستان .